De populariteit van het schaduwdoek driehoek

Over schaduwdoeken
De populariteit van het schaduwdoek driehoek

Het driehoekige schaduwdoek van Nesling is één van de populairste schaduwdoeken. De kwaliteit, eigenschappen en de vorm zijn hier verantwoordelijk voor.

Het Coolfit schaduwdoek, ook wel zonnedoek genoemd, is gemaakt van fijn geweven HDPE materiaal. Het doek heeft een trendy uitstraling door de vorm en geeft een verkoelend en ruimtelijk gevoel als je er onder zit. De stof van het schaduwdoek heeft een open structuur, is waterdoorlatend, wind doorlatend, schimmelwerend en enorm sterk. Ook zijn de randen afgewerkt met verstevigingsband. Deze stof bevat een UV filter dat tot 95% van de schadelijke UV stralen tegenhoudt. Het voldoet dan ook aan alle eisen waar een schaduwdoek vandaag de dag aan moet voldoen!

Schaduwdoeken in verschillende vormen

De Nesling schaduwdoeken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen: driehoek, vierkant en rechthoek. De driehoek schaduwdoeken hebben, zoals de naam zegt, de vorm van een driehoek en zijn  verkrijgbaar in vier maatvoeringen:
•    driehoek van 3,6 x 3,6 x 3,6 meter
•    driehoek van 5,0 x 5,0 x 5,50 meter
•    driehoek van 90 graden in 4,0 x 4,0 x 5,7 meter
•    driehoek van 90 graden in 5,0 x 5,0 x 7,1 meter 

Hoe bevestig je een driehoekig schaduwdoek?

Het bevestigen van een schaduwdoek is helemaal niet ingewikkeld. Je doet er echter slim aan vooraf goed over na te denken. Regeren is vooruitzien dus houd rekening met de stand van de zon want je wilt je schaduwdoek natuurlijk in één keer goed bevestigen. 

Je kan een schaduwdoek op verschillende wijzen bevestigen: Je kan het hangen aan bestaande structuren zoals een huis of garage maar natuurlijk kan je het ook in de tuin plaatsen. Hiervoor gebruik je vaak palen. Met bevestigingsmaterialen zoals spanmoeren, karabijnhaken en keilhulzen kan je het doek strak spannen. Bij plaatsing dient er 40cm over de breedte en lengte aangehouden (+20cm per bevestigingsrand) te worden voor de bevestigingsmaterialen

Wil je weten welke bevestigingsmaterialen je nodig hebt  in jouw situatie? Kijk dan even in het bevestigingsschema dat we hebben gemaakt om je schaduwdoek optimaal te bevestigen. 

We hebben nieuwe bevestigingssets ontwikkeld voor het schaduwdoek driehoek (N317-1), het schaduwdoek vierkant en rechthoek (N317-2) en een verlengset (N317-2) zodat je het schaduwdoek makkelijk kan bevestigen. 

bevestiging-schaduwdoek-driehoek

Tip:
Wil je het schaduwdoek gemakkelijk kunnen verplaatsen als de zon ondergaat dan raden we je aan de rails met oog aan te schaffen (artikelnummer N200-1).

Schoonmaken van de schaduwdoeken

De schaduwdoeken van Nesling zijn eenvoudig te reinigen. De Coolfit schaduwdoeken zijn schoon te maken met een zachte borstel, lauw water en groene zeep. De doeken kunnen het hele seizoen (maart t/m september) blijven hangen, we adviseren wel ze in de winter af te koppelen en naar binnen te halen.

5 jaar garantie

Garantie is vaak een onderschat onderdeel van een product. Niet bij het schaduwdoek van Nesling. We geven liefst 5 jaar garantie op de stof. Waarom? Het is een kwalitatief hoogstaande stof en willen graag dat je als consument ook voelt dat je een kwaliteitsproduct koopt. Ook onze bevestigingsmaterialen zijn van de hoogste kwaliteit roestvrijstaal (RVS) dat in de markt verkrijgbaar is zodat jouw schaduwdoek er ook na enkele jaren er nog steeds perfect bij hangt.