Schaduwdoek of zonnedoek?

Over schaduwdoeken
Schaduwdoek of zonnedoek?

We krijgen regelmatig vragen van consumenten die op zoek zijn naar oplossingen voor schaduw en verkoeling in de tuin of op hun terras. Een vraag die we regelmatig de revue zien passeren is de volgende:

“Wat het verschil is tussen een schaduwdoek en zonnedoek?”

De onderliggende vraag is echter welk product zowel zorgt voor schaduw als voor verkoeling en welke kan ik het beste nemen. Het antwoord hierop is zowel simpel als ontnuchterend. Een schaduwdoek en zonnedoek zijn verschillende namen voor hetzelfde product!  Het zijn dus synoniemen van elkaar.

 

Wat is een schaduwdoek (zonnedoek)?

Een schaduwdoek is een doek dat zorgt voor schaduw en verkoeling. Het kan worden opgehangen in de tuin of op het terras en je hebt niet direct een aparte poot nodig zoals bij een parasol. Schaduwdoeken (zonnedoeken) zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren.

 

Soorten schaduwdoek (zonnedoek)

Schaduwdoeken zijn er in verschillende soorten: waterdoorlatend en waterafstotend. Het verschil zit in de fijn geweven structuur van de stof en de PU-coating. Door het waterafstotende zonnedoek kan je dus bij een klein buitje heerlijk blijven zitten. Bij Nesling is dit het Dreamsail schaduwdoek.

Wat zijn de voordelen van een schaduwdoek?

Een schaduwdoek kom je de laatste jaren steeds meer tegen in tuinen, op terrassen en ook op balkons. Het is een enorm fijne en flexibele oplossing die ook nog eens zeer stijlvol is. Het is ideaal als zonwering en ook nog een stuk voordeliger dan zonneschermen. Voordelen die de klanten van onze schaduwdoeken (zonnedoeken) ook ervaren zijn o.a.:

 

•    Werkt verkoelend
•    Makkelijk te onderhouden
•    Verkrijgbaar in verschillende kleuren dus passend bij ieder buiteninterieur
•    Hoge bescherming tegen schadelijke UV stralen
•    Kan blijven hangen bij een bui


We hopen dat we je hierbij duidelijkheid hebben verschaft over het verschil tussen een zonnedoek en schaduwdoek (dit is er dus niet!), wat de functie van deze doeken zijn, welke soorten we onderscheiden en wat de voordelen ervan zijn volgens onze klanten.

 

Heb je verder nog vragen over de vormen en afmetingen van schaduwdoeken neem dan even contact met ons op. We helpen je graag!

 

Team Nesling
Tel.     010 760 20 50
Mail    sales@nesling.nl