Welke vormen schaduwdoek zijn er te koop?

Over schaduwdoeken
Welke vormen schaduwdoek zijn er te koop?

Juist nu het voorjaar weer aanstaande is en de zon zich weer langzaam laat zien wordt de tuin en het terras weer in orde gemaakt. Niets is immers heerlijker dan genieten van het buitenleven! Waarschijnlijk heb je al een schaduwdoek om de balans te vinden tussen het zitten in, of juist uit de zon. Heb je nog geen schaduwdoek dan geven we je hier een korte uitleg welke schaduwdoeken er zijn en met name welke vormen er te koop zijn.

De keuze voor een schaduwdoek

Een schaduwdoek koop je als je schaduw wilt creëren en 24x7 wilt genieten van het buiten zijn. Het schaduwdoek zorgt voor schaduw, verkoeling en ook tegen bescherming van wind en regen* (het Dreamsail schaduwdoek). Het is een stijlvolle aanvulling voor je tuin of terras en relatief goedkoop in aanschaf. Een van de meest genoemde voordelen van een zonnedoek is dat je trouwens heel fijn kunt werken met een laptop doordat de schaduw ervoor zorgt dat je het beeldscherm goed kunt zien.  

Bij het kiezen van de juiste afmeting voor een schaduwdoek adviseren we je eerder te kiezen voor een maat kleiner dan een te grote maat ivm het bevestigingen van jou zonnendoek. Hierbij dien je rekening te houden met de spanmarge, dit is de ruimte om het doek op te hangen aan een paal of muur. We adviseren hier circa 40 cm per zijde bij op te tellen (20cm per hoek).

Verschillende vormen van een schaduwdoek

Een schaduwdoek kan je aanschaffen in verschillende vormen: in driehoek, vierkant en in een rechthoekig formaat. Ook zijn de vormen verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Je kiest het schaduwdoek dat past bij jouw terras of tuin en natuurlijk bij de schaduw die je wilt creëren. 

Schaduwdoek driehoek

Het driehoekige schaduwdoek is het meest populair. De reden hiervan is dat deze vorm de meeste mogelijkheden biedt om het zonnedoek in uw tuin te bevestigen en deze al snel past ook als u geen grote tuin/terras heeft. 

zonnedoek schaduwdoek in driehoek vorm

Schaduwdoek vierkant

Het vierkante schaduwdoek wordt vooral aangeschaft voor de grotere terrassen. Je bent op zoek naar meer schaduw en hebt tal van mogelijkheden om het zonnedoek te plaatsen. De vierkante vorm zorgt er bovendien voor dat u over nog meer schaduw beschikt, uitermate efficiënt dus.

Schaduwdoek rechthoek

Voor een rechthoekige schaduwdoek wordt vaak gekozen als deze bij voorkeur in de lijn van het huis dient te worden bevestigd. De rechthoekige zonnedoek is verkrijgbaar in twee afmetingen: 3x4 meter en 3x5 meter.

schaduwdoek rechthoek
Heb je verder nog vragen over de vormen en afmetingen van schaduwdoeken neem dan even contact met ons op. We helpen je graag!


Team Nesling
Tel.     010 760 20 50
Mail    sales@nesling.nl